Automate your Marketing
with Womplify




 
Sight is a faculty; seeing an art- G. P. Marsh

By: Gee Ja

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Sunday, 22-Jun-2008 04:23 Email | Share | | Bookmark
Di sini ku berjanji disaksi rembulan...

 
 
 
View all 5 photos...


Di pohon cemara ku ukirkan kata cinta
Bulan tersenyum dan bersinar
Berguguran daun jatuh lembut ke rambut mu
Meraikan suasana indah



Di sini ku berjanji disaksi rembulan
Andainya ku pergi dulu
Jikalau ku pergi dulu
Ku nanti mu di pintu syurga




*Kalau agak-agak nak berjanji di pintu syurga tu, bawak-bawak la beringat amal ibadat. (Ni ingatan untuk diri sendiri yang lupa)



Wednesday, 18-Jun-2008 06:51 Email | Share | | Bookmark
sesudah turunnya salju

 
 
 
View all 6 photos...

gambar dah lama duduk dalam draft. lupa nak publish.

*otak jam*

rasa nak pengsan daaaa....




Sunday, 15-Jun-2008 14:25 Email | Share | | Bookmark
Father's Day

menanti...


SELAMAT HARI AYAH, AYAH!

I . LOVE . YOU . DAD.


Saturday, 24-May-2008 23:33 Email | Share | | Bookmark
lazy sunday brekkie

 
 
 
Ini breakfast kegemaran saya. Bukan yang no1, pasal saya suka nasi lemak, tapi tak kuasa nak masak nasi lemak pagi-pagi ni. Lagipun beras dah mahal kan, berpada-pada la makan nasi


poached egg & smoked salmon on toasted bread

Smoked salmon tu saya beli di High Country Salmon Farm dalam perjalanan pulang dari lawatan sambil berangan ke Queenstown tempohari. Saya memang hantu dengan salmon, bocor juga poket saya setelah membeli salmon segar dengan sakannya. Apa motif beli yang segar pun saya tak tahu kerana apabila sampai di rumah, terus simpan dalam peti sejuk beku, hilang terus segarnya.


sinfully yummy bite

Kisahnya saya suka sangat makan poached egg dengan salmon ni pasal saya mencuba hidangan makan pagi di sebuah cafe bernama "Penimbang Si Bob" di Queenstown. Cafe tu dihias dengan macam-macam jenis penimbang, tapi mesin timbang orang tak ada pulak dia letak situ. Saya rasa kalau dia letak mesin timbang orang, towkaynya takut kalau orang dah naik penimbang, tak lalu nak makan banyak kat kedai dia.


Gambaran hidangan sedang dimakan, Bob's Weigh Cafe.

Kalau tak salah, nama hidangan ni smoked salmon benedict. Dia letak 'hollandaise sauce' kat atas. Saya dah cari resepi hollandaise, tapi tak pernah cuba buat. Tak kuase (rujuk tajuk di atas, nama pun lazy, kalau saya siap buat hollandaise, tajuk tu saya kena tukar kepada maharajin).


Wednesday, 14-May-2008 03:50 Email | Share | | Bookmark
Tekapo

 
 
 
View all 12 photos...
Around Lake Tekapo, Mackenzie Country.


Lake Tekapo & the Southern Alps


Historic Church of the Good Shepherd, by the lake



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net